Tuinstoelen

Binnenkort is het weer zover en kun je in je eigen tuin, op het terras of op het balkon genieten van de zon en de natuur. Voor wie nog op zoek is naar de juiste tuinstoelen, hebben we enkele tips voor het kiezen van dit meubel.

Er zijn tegenwoordig grote verschillen, vooral met betrekking tot de materialen. Als het om optiek gaat, laten verschillende vormen en kleuren niets te wensen over.

Van welke materialen zijn tuinstoelen gemaakt?

Als je kijkt naar de aanbiedingen in de bouwmarkt, meubelzaak of online shop, dan lijkt de keuze aan verschillende tuinstoelen eindeloos. We hebben de meest voorkomende materialen voor u samengevat en laten u de voordelen van het betreffende product zien:

Aluminium tuinstoelen: voor een moderne leefomgeving

Zitmeubelen van aluminium worden gekenmerkt door hun lage gewicht. In tegenstelling tot hout of staal kunnen de meubelen gemakkelijker naar de gewenste locatie worden vervoerd. Daarnaast bieden de tuinstoelen een zeer robuust frame. Voor meer comfort kan een aluminium tuinstoel worden voorzien van een zacht zitkussen. Een belangrijk voordeel van aluminium is dat het niet oxideert en gemakkelijk schoon te maken is. Aluminium is het perfecte materiaal voor tuinstoelen, zeker voor terrassen met een modern design.

Kunststof tuinstoelen: goedkoop en gemakkelijk te onderhouden

Modellen gemaakt van volledig plastic zijn meestal zelfs goedkoper dan stoelen van aluminium. Dit heeft echter zijn prijs, want in tegenstelling tot metaal of hout is de duurzaamheid van een kunststof tuinstoel veel minder. Kunststof zitmeubels voor in de tuin zijn in vele kleuren te koop. De stoelen zijn doorgaans bestand tegen sterke UV-straling en het gladde oppervlak is in zeer korte tijd te reinigen.

Houten tuinstoelen voor een natuurlijke uitstraling

Hout is een natuurproduct. Daarom passen houten stoelen bijzonder goed in een tuin. Het is belangrijk dat de zitting een lak heeft, zodat het hout wordt beschermd tegen vocht en nattigheid. Anders kan het materiaal snel rotten en broos worden. Tuinstoelen van hout zijn moeilijker schoon te maken omdat het oppervlak ruwer is dan modellen van aluminium of kunststof. Vanwege de hoge weerstand tegen weersinvloeden en schimmels in vergelijking met andere houtsoorten, is teak de eerste keuze voor tuinmeubelen.

Rieten tuinstoelen voor een lounge sfeer

Polyrattan zitmeubels, zoals bijvoorbeeld van 4 seasons outdoor, zijn zeer robuust en in vele kleuren te koop voor in de tuin. De modellen in rotan-look zijn gemaakt van een zeer hoogwaardige kunststof, die door de verweving aanzienlijk stabieler is dan modellen van eenvoudig kunststof. De gezellige indruk van de vlecht kan bedrieglijk zijn, vooral in de online winkel. Omdat het materiaal erg hard is, moet u zit- en rugkussens direct kopen bij tuinstoelen van polyrattan. Polyrat tuinmeubelen zijn bestand tegen lage temperaturen in de winter en kunnen buiten worden gebruikt.

Rieten tuinstoelen: meer zitcomfort

Net als modellen van hout hebben rieten tuinstoelen een natuurlijke uitstraling die ideaal is voor elke tuin. Het licht flexibele materiaal zorgt voor meer gezelligheid in de tuin, zodat je lekker achterover kunt leunen op deze zitmeubel. Schoonmaken is net zo eenvoudig als bij modellen van polyrattan. Daarnaast is het vlechtwerk zeer robuust, zodat je ook met wat meer lichaamsgewicht op de tuinstoelen kunt zitten.

Roestvrijstalen combinaties

Tegenwoordig neemt ook de keuze voor een materiaalmix voor tuinstoelen toe. De stabiliteit en duurzaamheid van roestvrij staal voor het frame, gecombineerd met de lichtheid en het comfort van een stoffen bekleding, gecombineerd met armleuningen van massief teak, combineren de beste eigenschappen van alle materialen in een stoel.