Tuintrend

Als u uw tuin in het voorjaar opnieuw wilt inrichten en verfraaien, kunt u niet om de trends voor 2022 heen! Wij laten de trends zien zodat uw tuin de aandacht trekt!

De belangrijkste tuintrends voor 2022 zijn: Romantisch, vintage, mediterraan, industrieel, modern en de verticale tuin.

De romantische stijl

De romantische stijl wordt bepaald door pastelkleuren, roze tinten, witte meubels, die zijn versierd met tafelkleden en kussens met heldere bloemenpatronen. Metalen kandelaars zijn ideaal voor romantische verlichting. Bloeiende planten in pasteltinten, waaronder witte rozen, zijn de perfecte aanvulling.

Hierbij passen klassieke houten tuinmeubels.

De vintage stijl

De vintage stijl is dit jaar in alle decoratiegebieden in de mode – natuurlijk ook in tuinen en op terrassen. Het vintage design wordt bepaald door houten en retro gesneden bloempotten, bloeiende planten in felle kleuren en de mix van meubels in verschillende kleuren en stijlen. Shabby chic is er perfect mee te combineren.

De mediterraan ontworpen tuin

De mediterrane tuin ligt van oudsher in het Middellandse Zeegebied en is ook hier altijd in de mode. Het doet ons denken aan de landschappen van Toscane en straalt een vakantiegevoel uit. Dit jaar domineren de bonsai’s, vooral die van de olijfboom. De meubels voor deze decoratieve stijl zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals riet, hout of rotan. Gecombineerd met textiel in de kleuren bruin, oranje, geel en rood is de stijl compleet. industrieel

Buitengewoon grote tuinmeubelen, metalen materialen en zitmeubelen van gerecyclede pallets bepalen de stijl. De planten hiervoor zijn groot, geurig en staan ​​in metalen plantenbakken. De verlichting in de stijl van straatlantaarns, voorzien van nieuwe technologieën zoals LED, sluit hierbij aan.

Moderne stijl

In moderne tuinen is de trend gebaseerd op stenen en houten vloeren. Een sterke trend waarbij grote cactussen en verticale tuinen voor de muren de boventoon voeren. Het tuinmeubilair wordt gedomineerd door banken en tafels met rechte lijnen en in donkere tinten, gecombineerd met licht textiel. Op het gebied van verlichting gaat de trend richting verlichte tegels.

De verticale tuin

Verticale tuinen zijn de nieuwste trend in buitendecoratie en zijn vooral goed voor binnenplaatsen en patio’s. Dit concept is gebaseerd op een muur van groene planten of bloemen. Het kan op verschillende manieren worden ontworpen, bijvoorbeeld door hoge muren te bedekken, hekken te vergroenen of de tuin in meerdere zones op te delen. Uw enorme voordeel ligt in de minimale benodigde ruimte met optimale biodiversiteit. Zo’n verticale tuin is in meerdere varianten aangelegd: Er zijn stalen roosters die voorzien zijn van folie en een laag plant- en beregeningsvlies. Of u kunt een natuurstenen muur gebruiken die al groeven, inkepingen of gaten heeft waarin een bodemsubstraat of plantenvlies wordt gestoken. Maar de fantasie kent geen grenzen: oude dakgoten, flessen, europallets of plantenbakken zijn slechts enkele ontwerpsuggesties. Gebruik sier- of groene planten, compacte of hangplanten, bloeiende planten of kruiden – precies zoals jij het wilt!