Ethereum-crypto

Ethereum heeft zich in 2021 zelfs beter ontwikkeld dan Bitcoin, en ook vandaag weer… Kijk maar eens naar de Ethereum koers euro. De cryptocurrency profiteert van de metaverse megatrend. Veel experts zien een mooie toekomst.

Het is nog steeds Bitcoin waar de meeste beleggers aan denken als het gaat om cryptocurrencies. Ethereum kan de indrukwekkende prijsstijging van Bitcoin van bijna 100 procent in 2021 nog steeds ver overtreffen. Ethereum is in dezelfde periode bijna 600 procent gestegen. De aantrekkingskracht ligt in de Ethereum-blockchain, die een ecosysteem mogelijk maakt met een groot aantal digitale toepassingen – van gedecentraliseerde financiële “DeFi” tot niet-vervangbare tokens “NFT’s” tot verschillende spraakmakende Altcoins zoals Shiba Inu. Dus is het nog steeds de moeite waard om te kopen als je Ethereum wilt kopen? COMPUTER BILD verzamelt belangrijke informatie over “Koop Ethereum”: waar, kosten, via app, met PayPal als betalingssysteem? U vindt ook leesmateriaal over de onderwerpen Ethereum-prognose, Ethereum-blockchain, Ethereum-bewijs van inzet en meer.

Ethereum-voorspelling: optimistisch

Een blik op de voorspellingen van Ethereum laat zien: Veel experts zijn erg optimistisch over Ether (ETH), de native cryptocurrency van het Ethereum-platform, en verwachten een verdere opwaartse trend in 2022. De op de tweede plaats geplaatste cryptocurrency na Bitcoin profiteert momenteel van de hype rond metaverse tokens zoals The Sandbox, Decentraland en Axie Infinity. Deze tokens zijn gebaseerd op de Ethereum-blockchain – en inspireren daarom met hun eigen succes ook de Ether-cursus. Marktwaarnemers zoals vermogensbeheerder Grayscale zien een enorm verkooppotentieel in Web 3.0. De Metaverse en aanverwante projecten zouden kunnen uitgroeien tot een industrie van $ 1 biljoen, voorspelt Grayscale. En daar kan Ethereum van profiteren.

De cryptocurrency kampt echter ook met problemen. In termen van snelheid en kosten van transacties worden munten zoals Cardano of Solana Ethereum bedreigd met inhalen. Onder andere Update 2.0, waarmee Ethereum het transactieprobleem wil oplossen, moet in 2022 klaar zijn. Wat betekent dit voor de Ethereum-prognose? COMPUTER BILD legt uit waar beleggers die Ethereum willen kopen nu op moeten letten. Een waarschuwing vooraf: ook al is Ethereum dit jaar sterk gegroeid, er is niets veranderd aan het feit dat cryptocurrencies erg volatiel zijn en dus niet geschikt voor alle beleggers. U moet zich dus bewust zijn van het risico voordat u Ethereum koopt.

Ethereum: concurrentie wordt sterker

Terwijl Ethereum zijn plaats achter Bitcoin aan het versterken is als de op een na grootste cryptovaluta, hebben serieuze concurrenten zich gevestigd in de slipstream van Altcoin. Zowel Solana (SOL) als Cardano (ADA) maken momenteel snellere en goedkopere transacties mogelijk dan Ethereum. Een stijgende Ethereum-rente betekent stijgende Ethereum-kosten. Hoewel de vergoeding voor een Ethereum-transactie impliciet is gekoppeld aan het Ethereum-tarief, bestaat deze koppeling niet bij Cardano en Solana.

Op de lange termijn zou deze relatie echter weer kunnen verschuiven, omdat Ethereum voor 2022 een grote update plant. Met deze update zouden in de toekomst 100.000 transacties per seconde mogelijk moeten zijn, in plaats van slechts 15. Solana staat momenteel 50.000 transacties toe, Cardano 250. Het aantal transacties en de snelheid zijn niet de enige factoren die de koers van de cryptovaluta bepalen. Maar als Ethereum het transactieprobleem niet oplost, zouden beleggers op de lange termijn naar alternatieven kunnen zoeken.

Wat is ether?

Ether, of kortweg ETH, is een digitale valuta die gebruikers kunnen gebruiken om binnen enkele seconden geldbedragen de wereld rond te sturen. De naam Ethereum wordt vaak gebruikt als synoniem voor ETH. Het digitale geld wordt gebruikt in veel toepassingen van de Ethereum-blockchain. Steeds meer traditionele financiële instellingen en investeerders die al in Bitcoin hebben geïnvesteerd, tonen ook interesse in het kopen van Ethereum of hebben dat al gedaan.

Wat is de Ethereum-blockchain?

Ethereum is veel meer dan alleen een cryptocurrency. Ethereum is een gedecentraliseerd softwareplatform (open source) gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Op dit platform kunnen gebruikers bijvoorbeeld digitale contracten afsluiten, zogenaamde smart contracts. Overdrachten zijn gekoppeld aan het voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit maakt Ethereum interessant voor commerciële toepassingen in veel branches. Softwareontwikkelaars gebruiken het Ethereum-platform om hun eigen applicaties te maken – gedecentraliseerde applicaties (dApps).

Hierdoor ontstaat een crypto-ecosysteem rond Ethereum vergelijkbaar met de Apple app store, maar zonder centrale autoriteit. Iedereen kan bouwen op Ethereum, er is geen goedkeuringsproces voor apps, het netwerk krijgt geen deel van de inkomsten van de ontwikkelaars en de apps